čtvrtek 15. března 2007

PIT ER PAT

Víte co bude ve středu jednadvacátého? Jasně, první jarní den, ale hlavně Tábor (E55 mezi Prahou a Č. Budějcema) očekává návštěvu Pit Er Pat z Chicaga. A aby toho nebylo málo, zahrají si také Picore ze Španělska.
Původně čtyřčlenná kapela BlackBirds se po odchodu frontmana smrskla do alternativně znějícího nu-jazz HC, někdy až připomínající Sonic Youth, či Blonde Redhead. Ve složení Fay Davis-Jeffers (klávesy, převládající zpěv), Butchy Fuego (bicí, zpěv) a Rob Doran (basa, zpěv) nahráli v dubnu 2004 šestiskladbové Emergency EP (Overcoat Recordings) a o 6 měsíců později debutovali na značce Thrill Jockey dvanáctipalcem The Babies Are Tired / Lullaby. V březnu 2005 oznamuje 9 songů debutové album Shakey, se kterým se ukázali v září i na strahovské Sedmičce.
Čekání na druhé album zpříjemnilo 3-D Message EP (4 skladby, 9/2005). To vychází v říjnu loňského roku, kňourá na něm 11 kousků (za 11 dní natočené), na kterých se podílel John McEntire z Tortoise a jmenuje se Pyramids. Toto dílko právě přivážejí představit i tuzemským fanouškům do táborského Orionu a asi to bude jediná možnost, jak si sehnat Tour EP se třemi nahrávkami, které na albu nenajdete.
Picore (si) hrají (na) trošku drsnějšího Franka Zappu.
Víte o lepší oslavě příchodu jara? Vždyť se na ně podívejte....

Žádné komentáře: