úterý 13. března 2007

THE PIGEON DETECTIVES

Kdybych já byl kovářem..., kdybych já byl novinářem (a hudebním), zavedl bych nové výroční kategorie. Už takhle jich je pořád málo. První by se jmenovala Nejlepší punkmelancholická skladba a ta druhá třeba Nejlepší béčko roku. Do obou kategorií bych vepsal skladbu Let Go skupiny The Pigeon Detectives. Tuto skladbu najdete na čtvrtém singlu Romantic Type, který vyšel na CD společně s You're Just No Good For Me a červený 7" má ve drážkách vyrytu Mislead.
The Pigeon Detectives ve složení bicí, zpěv, 2 kytary a basa mydlí to, co před pěknou řádkou let proslavilo The Clash, The Cure a třeba Television. Dali se dohromady v roce 2002 nedaleko Leedsu v městečku Rothwell, v březnu 2006 vyšel debutový 7" I'm Not Sorry / I'm Always Right, který se v nákladu 500 ks vyprodal za jediný den. O čtyři měsíce později vychází druhý You Know I Love You / Wait For Me (1000 ks) stejně jako doposud všechny nahrávky u vydavatelství Dance To The Radio a konečně v listopadu CD singl I Found Out s béčky Left Alone a Hello (My Old Boy), které byly rozděleny jednotlivě na dva 7".
Kapela má za sebou spolupráci s Stevem Harrisem (I Found Out), který mixoval třeba U2, předskakování Dirty Pretty Things a Kaiser Chiefs, s kterými navštívili Evropu (střední, ale kromě nás) a letos si mají zahrát na hlavním podiu v Readingu. No a někdy snad v tom srpnu vyjde i debutové album. Uvidíme, uslyšíme, ale na desku se těším.

Žádné komentáře: