úterý 6. března 2007

TOKYO POLICE CLUB - A LESSON IN CRIME

Když hudební bulvár objevil počátkem tohoto tisíciletí "nový" hudební směr v čele s The Strokes, v naší zemi se vyslovovala zkratka DJ častěji než vole. Jak to tak u nás bývá, technokultura ve velkém byla vysřídaná až vloni "punkovou scénou" - no vidíme to všude kolem, že? Dámičky s čírem v punkovém oblečku a luxusním voze.... no my o koze, oni o voze...
Ale to už jsem moc daleko. No tak jak tu hráli The Strokes pro našich 10 spoluobčanů, v dalekém kanadském městečku Newmarket sežrali Greg, Josh, Dave a Graham těm novinářům návnadu, na jejímž konci viselo Is This It. Když to klucí pořádně okoukali, koupili nástroje a přes Toronto se dostali až na Pop Montreal Festival. Tam už to bylo opačně, protože na začínající Tokyo Police Club se chytlo místní vydavatelství Paper Bag. To jim vydalo v dubnu 2006 sedmiskladbové EP A lesson In Crime a v říjnu je dostali i na americký trh.
No a teď byla na řadě Evropa, kde si je londýnští bratři Ollie a Matt upsali k vlastnímu labelu Memphis Industries. V listopadu vychází první singl Nature Of The Experiment / Box, začátkem února druhý Cheer It On / Citizens Of Tomorow a včera loňské EP obohacené o Cut Cut Paste.
Podíváme-li se do Japonska, tam pod hlavičkou V2 Japan má EP navíc demo A lesson In Crime, Box a video Nature Of The Experiment.
Během února navštívili 14 evropských měst a škoda, že se jako tehdy The Strokes nezastavili třeba v Praze (kde jinde?). Šlo by určitě o velice příjemné osvěžení bez reklamy.

Žádné komentáře: