úterý 27. listopadu 2007

Art Of Empathy - Evening Sessions

V době, kdy se některé naše rock & pop star a jejich nenažraná vydavatelství stále nesmířili s faktem, že žijeme v 21. století, kdy stahování nezabíjí, ale naopak podporuje hudební kvalitu a nadšení nejen začínajících interpretů, dokazuje na síti "nekonečná" řada jmen. Jedním z nich je třeba šestadvacetiletý belgičan Jef Janssen, ukrytý pod názvem Art Of Empathy, kterému v červenci vyšlo na výborném goticko-industriálním Ekleipsi Netlabelu debutové album Evening Sessions. Toto milánské vydavatelství se (ne)pyšní vážené hvězdy tím, že od března, kdy vydalo své první EP (Futile Attempt - Outta The Mouth Of Rage), mají na svém kontě 26 titulů, které si můžete stáhnou legální cestou zadarmo. A všichni!
S hudbou Jef Janssen začínal během učitelských studií v metalových kapelách a po té, co od rodičů získal starý komp, začal s prvními vlastními pokusy, kdy také vznikla "slavná" Winter's Dancing, která se v záříjové Falk Merten Charts umístila na prvním místě. Takže pozornost směřujte i na německý Falk Merken, který se společně s Creative Commons ubírá také cestou lidovou, kde jde především o tvorbu a ne zisky.
Melancholicko-ambientně folkové a hlavně nádherné hodinové album Evening Sessions, které dá vzpomenout i na metal-ploužáky (tak se jim za mého dětství říkalo), vznikalo v letech 2004 -2006, natáčelo se letos na jaře v Diestu a kromě Jefovo kytary, kláves, zpěvu, bicích a samplů, uslyšíte i křehké vokály (Ann Cespedes, Arne Bens), housle (Helen Trippas) a flétnu (Sarah Janssen).
Tady není co dodávat.

Žádné komentáře: