čtvrtek 29. listopadu 2007

THE JUST JOANS - VIRGIN LIPS

Thorovi a Camile je dohromady šedesát, vlastní maličký a miloučký label WeePOP! vydávající slaďoučké "pop" třípalcová CD po 120ti kusech, z nichž každé najdete v nádherném, ručně vytvořeném obalu a s osobním věnováním. A protože své posluchače rádi rozmazlují, pokaždé s nahrávkou pošlou i nějakout tu sladkost, jako třeba lízátko v případě skotských The Just Joans. Tahla partička (Katie, Chris, David, Doog, Rowan) letos oslavila desáté výročí, v roce 2005 jim na Ivan Lendil Music vyšlo debutové album Last Tango In Motherwell, kterého se podledle důvěrných informací zatím prodalo 11 kusů. Málo? Nebo hodně? Mě to teda nevadí.
Každopádně tu máme dva týdny staré jednadvacetiminutové album Virgin Lips, dle jehož názvu rozpoznáme vážnost mých předchozích řádek a zdeformovaný pohled této pětice z Lanarkshire (Motherwell) na současnou hudební (pop) scénu. Mezi osmičkou (+1) náctiletých songů najdete vynikající titulní a úvodní Virgin Lips, baladu balad Bellshill Station, předělávku Picture Of You (dneska už do kjůrů Bourku dělá každej, viď?) a další (snad) folk-popové melodie začarované něžným a krásným dívčím vokálem (ve skotštině).
Virgin Lips považuji ze svého pohledu (poslechu) za nejlepší letošní mini album. Takovou upřímnost (srandu) jen tak nepotkáte!
Věnováno Camile a Thorovi (WeePOP!)

Žádné komentáře: