středa 7. listopadu 2007

THE VALERIE PROJECT

Na letošním londýnském festivalu Meltdown se kromě možných i nemožných účinkujících na jednom pódiu sešli Jarvis Cocker z Pulp a psychedelický orchestr z Philadelphie The Valerie Project. Během projekce ujetého filmu Jaromila Jireše Valerie a týden divů (Valerie And Her Week Of Wonders) , který v sedmdesátém roce minulého století vznikl na Barandově dle Nezvalovy novely a který spoluvytvářela výtvarnice Ester Krumbachová, převedli původní hudbu Luboše Fišera do svého live-soundtracku.
The Valerie Project založili členové psych-folkových Espres Greg Weeks, Brooke Seitinson a Helena Espvall, kterou jsme koncem srpna mohli zastihnout v táborském kulturním centru CESTA, v rámci festivalu Waste. Tuto základní trojici doplňují další undergroundové postavičky Margaret Wienk (Fern Knight, Eyesores, String Builder), Mary Lattimore (The Bitchin' Harp Babes), Tara Burke (Fursaxa), Jesse Sparhawk (Timesbold, Jaggery), Jessica Weeks (Grass), Orion Rigel Dommisse a Charles Cohen. Po zatím jediném plakátu od Tracy Nakayama prodávaného za 50 USD, bude od pondělí 26.11. k dispozici první kolekce 30 skladeb této povedené partičky a to jako 2LP a CD na značce Drag City (Twisted Nerve).
Pokud už máte vyprázdněný žaludek od všech těch prasáren z naší politický scény a pořád vás tak trošku pobolívává hlava, dejte si The Valerie Project. Úleva přichází okamžitě!

P.S. Exteriéry zmiňovaného filmu se natáčely ve Slavonicích a Kostelní Vydří.

Žádné komentáře: