pondělí 19. listopadu 2007

This Aint Vegas - 18.11.2007 Tábor

Japonsko-pražští Goro, v dubnu předskakující na Sedmičce výborným 31Knots, si dnes zavyli v táborském Orionu, co by hosté anglických This Aint Vegas. Sice od jejich FreeDim návštěvy se v jejich tvorbě téměř nic nezměnilo, ale dokázali, že kousat umí a stále rádi syrové.
Po zhruba půlhodinovém vystoupení a kratičké pauze, se pódia ujala čtveřice ze Sunderlandu, jejichž už třetí návštěva ČR byla právě dnes odstartována prvním ze sedmi koncertů na našem území. Před dvěma lety mě This Aint Vegas totálně smetli, ale to, co v tom mikroklubu předvedli před pár okamžiky, bylo nad moje očekávání. 50 minut, během kterých se dostalo především na věci z druhého alba The Night Don Benito Saved My Life (Jealous Records), novinkovou Short Term, Long Term a druhý přídavek z debutu The Black Lung Captain potvrdilo silné postavení kapely, která je sehranější, než mnozí jejich slavní ostrovní kolegové. A to, že neplní přední stránky hudebních časopisů, je jim asi úplně jedno. Zmiňovaný žlutý 7" od Longest Mile Records se dá na koncertě pořídit za stovku, uvnitř vás navíc potěší stejná CD-R verze a plakát vytvořený kytaristou a zpěvákem R.P.Amundsenem. Jinak minulý týden se skladba dostala v UK Indie Singles Chart na 26. příčku.
Pokud to nebudete mít daleko, neváhejte a vyražte na jeden z nejlepších hudebních zážitků tohoto roku.
19.11. Praha
20.11. Liberec
21.11. Kopřivnice
22.11. Opava
23.11. Hradec Králové
24.11. Dolní Podluží
Z kraje roku 2008 mají do Prahy zavítat Smashing Pumpkins a The Cure. Nezlobte se, ale za devět stovek - ani náhodou. To dám raději za deset podobných a upřímných kapel, jako jsou post-punkově se tvářící This Aint Vegas, vystačíjících si s kytarou, basou, bicími a divokým dvojhlasem.
Na závěr ještě připomínám, že příští pondělí na stejném místě v Táboře zahrají Bee And Flower z Berlína!

Žádné komentáře: