pondělí 7. ledna 2008

Champagne Diamond / The Brilliant Light

Abych předešel případným zmatkům, předem upozorňuji, že níže uvedené aktivity a jejich bombastická dílka pocházejí jen a pouze (plus samozřejmě nějaký ten kamarád-ka) od dvojice Robin WatkinsNina Canell.

Prvním společným hudebním počinem se staly v červnu 2005 naráz dva projekty, sloučené vydavatelstvím Oscilatone na 12“ jako The New Heat / Obscured by Light. Šest pomalých folkově znějících skladeb o rok později nahradila elektro-experimentální nálada dua Luftkluster / Luftfluks (Oscilatone), jejichž úvodní We Pulled The Roots se krátce před tím objevila na kompilaci Caff / Flick. Během těchto dvou let oživila Nina Canell svými performancemi nejednu galérii v Německu, Holandsku a především v Dublinu, kde se usadila po odchodu ze Švédska. Zde je spojována s Mother’s Tankstation, novátorským projektem současného vizuálního umění, které najdete na okraji města v rekonstruovaných prostorách původní továrny a s The Model Arts & Niland Gallery, díky níž a berlínské galerii Barbara Wien se zrodila nádherná Arpeggio Book, profilující tvorbu slečny NC.

Ve stejném nákladu (250) jako předchozí vinyly se u cAFF/FLICK na konci loňského roku objevuje prozatím poslední a opět nové-další dva projekty Champagne Diamond / The Briliant Light s devíti novinkami, vyhlazující to nejlepší z doposud natočených materiálů dvojice Cannel-Watkins. Pokud nevlastníte gramec, nezoufejte, protože jako CD-R se nahrávka brzo rozletí do světa na značce Kaleidoskope.

Žádné komentáře: