neděle 6. ledna 2008

The Death Set, Gaffa


Ještě dříve než pražští radní nechají zbourat Strahov a na lukrativních pozemcích vyroste luxusní vilková čtvrť, zastaví se na velice ošklivé Sedmičce v rámci svého evropského turné australští The Death Set, v současné době usazení v Baltimoru, kde se stali nejlepší live kapelou roku 2006. Tehdy natočili 7“ Intermission / Negative pro Modular Records, třináctiminutové EP To (Morphius) a 7“ split (The Arm / VLXO) s Best Twend (Gleamy Cube, Tigers In Bedrooms, Intermission, A Round The World ) upsanými Moshi Moshi Records a nedávno trapně okradenými při návratu z anglicko-islandského klubování. Vynikající sedmiskladbové To dostalo digipackovou podobu na značce Rabbit Foot, se kterou se zajeli pochlubit do Austrálie a po návratu začaly přípravy druhého EP Rad Warehouses Bad Neighborhoods (Morphius), které se objevilo vloni v červnu. O tři munuty delší EP ukrývalo10 skladeb, 2 remixy (Dan Deacon, Bonde De Role) a festivalové video z Chicaga.

Na sklonku roku se obě zmiňovaná EP dostala na společný 12“ Slimitations Can Make You Creative, který vyšel v Japonsku (Every Conversation) s obalem od Ben Frosta a v Kanadě (We Are Busy Bodies), kde svou výtvarnou stránku předvedl Beau Velasco. Aktuálně mají The Death Set (Beau Velasco, Johnny Siera, Peter O’Connell) podepsánu smlouvu na debutové album s Ninja Tunes (Counter Records), plánované na duben 2008.

Pokud vás v prosincové Recyclit Night dostal Dan Deacon, dejte si 28. ledna v Klubu 007 tenhle retardovaný antipop, zařezávající noise, punk a dnes hodně frčící new rave. Úvodem večera vás provedou sympatické dámičky Gaffa z Tábora.

Žádné komentáře: