úterý 22. ledna 2008

Coldplay - Viva la Vida or Death And All His Friends (Parlophone) - Acoustic - 10 years


Přesně před týdnem a deseti lety se poprvé představila čtyřčlenná kapelka Starfish, dnes všem dobře známá jako Coldplay, která na svých stránkách dnes poskytla raritní dáreček v podobě skladby Careful Where You Stand. Ta vyšla společně s Yellow (acoustic version from Jo Whiley’s Luchtime Social), Sparks a See You Soon jako šestnáctiminutová příloha nedělního The Independent 29. října 2000 v nákladu 2 tisíc na CD Coldplay – Acoustic. Originální verzi najdete na čtvrtém (u Parlophone druhém) singlu Shiver (Ken Nelson), doplněném o For You a také na japonském debutu Parachutes.

V současné době Coldplay dokončují pod producentským dohledem Briana Ena práce na čtvrtém jedenáctiskladbovém albu Viva la Vida or Death And All His Friends (Parlophone), jehož název (Ať žije život) je inspirován mexickou malířkou Frida Kahlo a které se má v délce 43 minut objevit v Británii 12. června. Předcházet mu bude singl Violet Hill, který společně se skladbou A Spell A Rebel Yell vyjde také jako příloha NME 7.5.2008 na 7".

A pokud budeme všichni moc hodní, tak se tu, i když s maličkým zpožděním, možná zastaví v rámci plánovaného turné. Prozatím je známý jen termín kanadského Pemberton Festivalu (25. - 27.7.2008).

Life in Technicolor
Cemeteries of London
Lost!
42
Lovers in Japan/Reign of Love
Yes
Viva La Vida
Violet Hill
Strawberry Swing
Death and All His Friends


Žádné komentáře: