pondělí 21. ledna 2008

Current 93 - Black Ships Heat The Dancefloor

David Tibet chtěl modrým 12“ Black Ships Heat The Dancefloor (Durto / Jnana) (1000 ks) překvapit už pod vánočním stromečkem, ale technika se asi ubírala opačným směrem než všechna ta přáníčka, a tak až dnes se na svět prodralo remixové EP skladeb, pocházejících ze dva roky starého alba Current 93 – Black Ships Ate the Sky (Durto).

O první sranu se postaral australský producent, zpěvák a skladatel James Georgie Thirlwell, který od osmnácti funguje v Berlíně také jako Foebus, Clint Ruin, či Frank Want a jehož schopností využili např. The The, Front 242, Nick Cave a Marc Almond. Zde zremixoval skladbu Black Ships Ate The Sky v krátké (3.56) a delší (5.38) verzi.

Na B straně najdete opět Black Ships Ate The Sky, ovšem ve společnosti s The Beautiful Dancing Dust s hostujícím Anthonym ( & The Johnsons), které si dle vlastního vkusu upravili sanfranciští elekro-experimentální Matmos (M.C. Schmidt, Drew Daniel). Povšiml si vůbec někdo jejich jmen na deskách Vespertine a Medúlla islandské divoženky Björk?

22ti minutová nahrávka se má v brzké době objevit také na CD, doplněné o DVD v režii Cam Archera (Wild Tigers I Have Known).

A kdo bude letos místo Tibeta a Matmos na DonauFestivalu?

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

FoeTus