pátek 25. ledna 2008

Planivaar - Jigsaw


Když si někdy v roce 2005 Mark Lippet začal doma tak trošku uklízet a chtěl vyhodit krabici plnou rodinných kazet, přiletěla myšlenka, což si ještě něco schovat do kompu. A tak stahoval a stahoval, přimíchával klávesy a kytaru a v květnu ’06 se na Earth Money Productions objevilo dvacetiminutové volně stažitelné album The Orang Baloon. Pozitivní ohlasy vyvolaly u Marka alias projektu Planivaar takové energie, že stihl v uplynulém roce vydat další desku nazvanou The Yellow Square (Split Remur Recordings) nedaleko vzdálenou

MÚM, či The Animal Collective a krátce před Vánoci minialbum The Green Boat (Make Mine Music) se základem natočeným na jeho loňském a zároveň prvním živém vystoupení.
Utekl zhruba měsíc a Planivaar přichází s opět doma vyčarovaně učarovanou dvanáckou novinek (jinak #6 na Split Femur Recordings) Jigsaw, jejíž elektronicky unášející oblaka vrhají na posluchače (jako na mě) chladné a temné stíny, střídající teplé sluneční paprsky, připomínající dnešní jarně-lednové odpoledne.

Někdo dává Beltine, jiný Morenu, já upřednostňuji Jigsaw.

Žádné komentáře: