pondělí 21. května 2007

31KNOTS - live Tábor

Poprvé před třemi lety s Q And Not U, vloni společně se Some Other Place (obojí strahovská 007) a dnes večer potřetí v táborském Orionu, vystoupila částečně z Portlandu a San Francisca, divoká trojice 31Knots. Ve složení basa (Jay Winebrenner), bicí (Jay Pellici), samply, zpěv a kytara (Joe Haege), přijeli představit letošní páté album The Days And Nights Of Everything Anywhere, vydané na Polyvinyl Records. Na značce, kde najdete of Montreal, nebo xbxrx a která z Moshi Moshi přetáhla třeba takové Architecture In Helsinki, kterým letos v srpnu vydá nové album Places Like This.
Koncert začal stejně jako album skladbou Beauty, zazněl Beethoven v Sanctify, ale dostalo se i na věci starší, jako Welcome To Stop z EP The Curse Of The Longest Day (2005). Pětašedesát minut vynikajícího vystoupení, provázeného mnohačetným promenádováním zpěváka mezi zhruba padesátkou návštěvníků bylo něčím, nač se jen tak nezapomíná ani po půl roce. Mohu jen závidět zítřejší koncert na Sedmičce, okořeněný ještě americkými Rivulets a kapelou Goro z Prahy. Když před prvním a zároveň i posledním přídavkem nejdříve z prostoru diváků odletěla na větrák zpěvákova kravata a následovaly i kalhoty, nikdo asi moc nechápal... Fakt běžte všichni v pondělí na Strahov, protože to bude stát za to! A jsou to parádní chlapíci, kteří si na nic nehrajou, zato ale hrajou - na výbornou. Před koncertem seděli venku na zastávce autobusu, jako by ani nevěděli, že je čeká vystoupení a že na městskou potřebujou lístek. No, nic. Takže naposledy. Jděte si dobít baterky na 31Knots. Já z nich nepůjdu dneska ani zejtra spát. A oni asi taky ne, teda pokud zamýšlejí jít do Cesty, jak říkali...
Jinak ještě v pátek 25.5.2007 (Take Death, Deti Deste, Kackala, Climatizado, Kusumam) a sobotu (Goro, Fecht, Diariol (D), Esqmeq, Thema, Dÿse (D) proběhne v Café Bar 7 na náměstí v Táboře další ročník Free Dimension!!!

Žádné komentáře: