pátek 4. května 2007

FRIENDS OF THE BRIDE

Už ani nevím, jaký sedmipalec se mi dostal poprvé do vlastních rukou, ale určitě to bylo ještě před tím, než mi naši koupili první gramofon a tento úžasný kousek za 12 kčs strávil se mnou v posteli celou noc. Ta vůně a tajemství ukryté v černých drážkách bylo prostě fascinující. Podobný pocit se dostavil minulý týden po poslechu novinky vydavatelství Young & Lost Club číslo 14 trojice Friends Of The Bride. Proč ta nostalgie? Hudba těchto Londýňanů (Osamu je Japonec) nás podobně jako skvělé padesátky Vincent Vincent & The Villains, vracejí o nějaký ten rok zpět, konkrétně do let šedesátých, kdy na taneční parket zval Frank Sinatra.
Bobby (zp.), Osamu Yano (kyt.) a Kerin (basa) se dali dohromady vloni v nějakém vypitém baru den po Sv. Valentýnu (no ty jí museli mít - Valentýn...). První koncert odehráli v říjnu a počátkem listopadu si vlastním nákladem (300 ks) vydali 7" Want In? / Cut Down On My Friends. Singlík se chytil až tak, že kapela zvítězila v BBC Electric Proms Talent.
Debut Buckle Up, Sunshine! / End Of Loneliness (500 ks) na výše uvedeném vydavatelství se objevil 23. dubna, produkce se ujal jazzový zpěvák Ian Shaw a dále vypomohli Brian Feltham, Wayne Artex a na bicí Julian Simmons. Ponurý zpěv se sarkastickými texty, jazz, swing a strašidelný retro pop 60's vás zavede do doby bez mobilů a kdy spěchat znamenalo blbnout. Zastavit, ohlédnout se a třeba ten svůj první singl oprášit, nasadit jehlu a zavzpomínat. V minulosti je krása. Stejná, jako hudba Friends Of The Bride.

Žádné komentáře: