pátek 18. května 2007

BATTLES - MIRRORED

Pro všechny kavárníky si dovoluji představit další pozoruhodnou kapelku, působící nedaleko naší Báry v New York City. Ostřílená čtveřice hudebníků se dala dohromady před necelými čtyřmi lety, dala si jméno Battles a ve své tvorbě míchá glam-rock s najazzlým technem, a to vše doprovází
podivně nasamplovaný "voodoo" zpěv.
Jako kytarista, klávesista a "zpěvák" se tu představuje syn uznávaného jazzmana Anthonyho Braxtona, Tyondai. baskytaru zvládá Dave Konopka z rockových Lynx a od kanadských progresivců Don Caballero (Touch And Go Records) si odskočil kytarista Ian Williams. Čtyřku uzavírá bubeník John Stanier, který po rozchodu post-hardcorových Helmet se živil i jako DJ, zahrál si na tři roky starém debutu Melissa Auf Der Maur a v současné době je také členem australských punk-rockových The Mark Of Cain a kapely Tomahawk (Mike Patton).
První 12" EP Tras vydali 1.6.2004 na Cold Sweat a na b stranu umístili skladbu Fantasy. O týden později druhé EP C (Monitor Records) obsahovalo skladby B+T, UW, Hi/Lo, IPT-2, Tras 2 a v polovině září u Dim Mak Records EP B s další pěticí SZ2, Tras 3, IPT 2, Bttls a Dance. Po upsání se k WarpRecords, se poslední dvě EP dočkala společného znovuvydání 6.2.2006. Počátkém letošního roku (21.2.) předznamenává debutové album dvanáctipalec Atlas s DJ Koze remixem a toto pondělí se Mirrored konečně objevuje na pultech. Jedenáct podivností si vzal na starost Keith Souza a deska vznikala ve studiu Machines With Magnets, které ještě spoluvlastní Lauren Holt.
Pokud to máte nedaleko a není vám líto 11 EUR, zajeďte si 5. června do Lipska (Conne Island), určitě vás Battles pobaví. Jinak si moc a moc přeji, aby je tu někdo z promotérů zaregistroval ke spokojenosti našich hudebních fanoušků. O Battles se bude určitě hodně mluvit.

Žádné komentáře: