pondělí 7. května 2007

LARRIKIN LOVE / THE SMASHING PUMPKINS

Asi nejen pro mne špatná zpráva, ale určitě i pro všechny, kteří si oblíbili londýnskou punk-pop-bluesgrassovou kapelu Larrikin Love. Micko Larkin, Alfie Ambrose, Coz Kerrigan a Edward Larrkin ukončili pod tímto názvem činnost a zda nějaká bude následovat, si zatím nechávají pro sebe. Takto nečekaně skončila v roce 2002 po singlech Good Bad Right Wrong (27.5.02) a Hessles (28.10.02) u vydavatelství Mantra skupina Parva, aby se vrátila pod novým názvem jako Kaiser Chiefs. Tehdy měli už natočené i album 22, ale oficiálně nikdy nevyšlo.
Larrikin Love debutovali v září 2005 u Young And Lost Boy se singlem Six Queens / Little Boy Lost, pak o ně začali usilovat Transgressive Records, kde už o měsíc později vychází Happy As Annie / On Sussex Downs. Následoval přestup k Infectious Records, kde se 3.dubna 2006 objevuje singl Edwould, následovaný koncem června dalším Downing Street Kindling. V září si mohou fanoušci koupit již debutové album The Freedom Spark a posledním dílkem je koncem ledna 2007 singlíček Well, Love Does Furnish A Life. Až do závěru byli Larrikin Love verni Infectious a myslím, že nikdo nečekal tak rychlý konec. Někdy je to ale určitě lepší, tím však nemyslím jejich případ. S jejich nahrávkami mi bylo a pořád i bude dobře. Skončila jedna z velmi zajímavých a nadějných tváří britské scény.
Jako náplast můžete přijmout naopak znovuzrození The Smashing Pumpkins, kterým vyšel magazín Spin vstříc a v červencovém čísle představí CD s dvanácti skladbami různých interpretů a tím vzdá hold této již téměř legendární kapele. Za týden by se kompilace již měla objevit i na internetu. No, uvidíme, uslyšíme. A co vlastně?
Panic! At The Disco - Tonight Tonight
+44 - I Am One
The Academy Is - Mayonnaise
The Deftones - Siva
30 Seconds To Mars -
The Bravery - Rocket
Young Love - 1979
The New Amsterdams - Thirty Three
Test Your Reflex - Ava Adore
Ben Kweller - Today
Hawthorne Heights - Bullet With Butterfly Wings
Gliss - Rhinoceros
Koncertně se můžete zajet podívat třeba do Německa 2.-3.6. na Rock Am Ring / Rock Im Park
6.6. Berlín (Columbiahalle - myslím že jsem tam už jednou byl...)
15.6. Nova Rock Festival v Rakousku
Šesté studiové album s dvanácti novinkami Zeitgeist se má dle amerických hvězd zjevit 9. července tohoto roku na Martha's Music / Reprise a v našich končinách za něj budeme moci poděkovat asi Warnerům.

Žádné komentáře: