sobota 12. května 2007

VIVA STEREO / CON BRIO

Con Brio je italský hudební termín, ale také Dave Millar z Británie, tvořící bohatě barevnou a čistou počítačovou elektronickou hudbu. Zároveň je i součástí francouzského KRAKED Sound Systemu a dnes také hudebního klubu v Readingu. Debutoval čtyřskladbovým 3" CDEP (Spunktronic - 12/2005), tři kousky ze sedmi se objevily na splitu s Kiki.Ill (Kraked Ai / Warp - 09/2006) a hlavně parádní dvě věci Indiana Bloom a Deep Blue z dubna letošního roku na skotském Fence Records, resp. De-Fence Records. Tento 10" split v nákladu 500 kusů obsahuje navíc ručně oštemplované CD se stejným obsahem jako vinyl a především ještě druhou stranu, na které najdete další dvě lahůdky.
O ty se postarala glasgowská čtyřčlenná, původně kytarová kapela Viva Stereo, hrající cca šest let. Debutovému albu Optimism Is Not A Curse ze září 2004 předcházely čtyři EP, následoval singl One Of A Kid a v říjnu minulého roku vyšla dvojka Patterns Of Behaviour.
Na této novince představili skladby Alpha State a Glassed, které vás svou zvonivou basou, kytarou a elektronikou zašmodrchaným vokálem zvednou ráno z postele stejně rychle jako mě a to bez většího přemlouvání. Fakt. Příjemně našlápnuté melodické linky - prostě paráda.
Viva Stereo / Con Brio vycházejí jako třetí a zatím poslední část z budoucí řady deseti 10" EP, které mají vždy představovat zajímavé dva interprety se dvěma ukázkami, jinak také označované jako 10x10:3 (v tomto případě). Předchozí vinyly nás pozvaly do krajin Jon Hopkins / Reuben Taylor (10x10:2) a On The Fly / Reporter (10x10:1).

Žádné komentáře: