neděle 6. května 2007

NEW ORDER - rozpad

Manchestreská kapela New Order se dle slov baskytaristy Petera Hooka, odvysílaných na stanici Xfm, po sedmadvaceti letech definitivně rozpadla a tím lehce potvrdila myšlenky bubeníka Stephena Morrise z počátku letošního roku.
Osobně jsem New Order miloval od alba Movement (1981) do roku 1989, kdy vyšlo páté album Technique na manchesterské nezávislé značce Factory. Další tvorba podepsaná pro London (Warner Music) šla už tak trošku kolem mojich uší a přál si, aby to raději zabalili. Ale mrzí mě, že jsem NO nestihl ani v této druhé (důchodcovské) podobě hrát naživo.
Peter Hook, Michael Balzary a John Frusciante z Red Hot Chili Peppers a Fergie z Black Eyed Peas vypomohli na albu Ultra Payloaded (Columbia) projektu Satellite Party, za kterým stojí Perry Farrell ze skupiny Jane's Addiction. Debut vyjde 29. května, bude obsahovat 10 Perryho skladeb a v jedenácté Woman In The Window uslyšíte Jima Morrisona z The Doors s vlastním textem, vše pod dohledem pana domácího. Singl Wish Upon A Dog Star (výborný) lze "naladit" digitálně.
Jinak 18.6.2007 Berlin (Columbia Club)
21.6. Mnichov (Backstage Halle)
24.6. Hurricane Festival (Scheessel pod Hamburgem)
Stejně, nejlepší byli JOY DIVISION!!! Ať si kdo chce....

Žádné komentáře: