úterý 15. května 2007

PORT ROYAL - HONVED EP

Koncem března na kanadském malinkém vydavatelství Chat Blanc Records pod číslem 24 vyšlo 3" CD Honved EP italských Port-Royal. Za vydavatelstvím, které vzniklo v roce 2004, stojí Genevieve Garneau a Pascal Asselin, vystupující pod pseudonymy Snowflake a Millimetrik. Zatímco v prvním případě je teprve se svým funk-hip hopem před vydáním debutového alba (snad v létě), jako Millimetrik vydal svou prvotinu Is The Spice Of Life před třemi lety, následovalo Deeper Transmission rozšířené o DVD (2005) a loňské The Last Polar Bear On Eart (vše na Static Rek). Na domácím Chat Blanc Records si vydal 5" EP CDR Cities a na počátku dubna 6 remixů a čtyři novinky pod názvem I Am You Are Me (200 ks pro americký a 100 pro evropský kontinent - Make Mine Music). A proč věnuji Pascalovi tolik pozornosti. Za prvé je to parádní člověk a potom jeho skvělý melancholický ambient směřující až ke klasické hudbě si zaslouží také pozornosti.
Tak a zpět k Honved EP, obsahující doposud nevydané nahrávky. První skladba Stasi vznikla o minulých letních prázdninách a dvojka The Beat Of The Tiger ležela v šuplíku skoro pět let. Za třetí Song Of Megaptera se ukrývá společná srpnová spolupráce s ambientně minimalistickým panáčkem z Říma, říkajícím si Selaxon Lutberg, vl. jménem Andrea Penso. Jeho první tři EP nesou dnes již nálepku sold out, ovšem listopadové desetiskladbové album Cold House Of Love, směřující více k post-rocku, si můžete klidně zakoupit u milánského Eibon Records.
Další dvě skladby na Honved EP jsou remixy z debutového alba Flares (Resonant). Dnes jen čtveřice Landing z amerického Middletownu upravila Zombione pt.1 a poslední věc na této raritce Zombione pt.2 si vychutnal již zmiňovaný Millimetrik.
Za pozornost stojí také zmínit vlastnoručně malovaný obal, který si 222 krát dala výtvarnice Pascaline Knight.
Tak neváhejte a za tři dni tu máte poštou z Quebecu zase jednu zajímavou věc.

Žádné komentáře: